Batterier för solcellsanläggningar

Lagra din elproduktion

Batterier för solceller

Av solen kan vi producera egen el tack vare solens strålar. Solceller kan under dagen producera el som förnybar energikälla, men när solen gått ner måste man vänta tills nästa soluppgång för att kunna producera el.  Med batterier kan du därför lagra överskott av solel och användas under dygnets övriga timmar. Om du ex. vill värma huset under natten så funkar det utmärkt att använda batterier till elen för uppvärmning,  likaså gäller det för dig som har en elbil och behöver ladda under natten är batterier för er anläggning ett perfekt val. Ni får 50% i skattereduktion för batterier och laddbox. 

Bli en mer självförsörjande elproducent och ha en mer lönsam investering med hjälp av batterier för solelen. Välkommen att kontakta oss så gör vi ett gratis platsbesök, vi erbjuder även gratis konsultation.

Boka gratis konsultation

Gratis platsbesök för konsultation, vi ger dig offert på plats utifrån behovsanalyserna som vi gör på plats.

Fördelar med ett solcellsbatteri

Konsultation & offert

Sesols solcellskonsulter hjälper er att hitta rätt lösning för just ert behov - därefter får ni en offert.

Montage & installation

Sesols installatörer monterar panelerna. Därefter kopplas anläggningen till fastighetens elcentral.

Utbildning

Ni får en genomgång av anläggningen och utbildas i hur allt fungerar så att ni känner er trygga i lösningen.

Få betalt!

Ert nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar överskottselen som ni ska ha betalt för.

Lagra elproduktion

Spara din egen producerad el för egen användning istället för att sälja.

Självförsörjande

Självförsörjande under dygnets alla timmar.

Oberoende av elpris

Genom att använda din egna solenergi blir du oberoende av elpriset.

Solcellsbatteriers funktionalitet.

Batterierna lagrar solel som inte förbrukas för att använda elen under dygnets övriga timmar.  Solcellsbatteriernas funktion är densamma som ett uppladdningsbart litiumbatteri och lagrar elöverskottet som solcellerna genererar. Solcellerna producerar likström, den likström som solcellerna producerar lagras i batteriet och konventeras till växelström vid behov.

 

Lönsamt med lagring av solel?

Om du lagrar elen som inte förbrukas innebär det att du inte behöver sälja elen till ett lägre pris än vad du köper elen för. På så vis är du oberoende av elmarknadens pris. Du bidrar även till en klimatsmart värld därav är investeringen i ett solcellsbatteri en lönsam investering.

 

 

 

FAQ solcellsbatterier

Självklart, om du investerar i ett solcellsbatteri med installation till din villa/radhus/kedjehus så finns det grönt avdrag om 50% av totalkostnaden, upp till 50 000kr per fastighetsägare.

I Sveriges nordliga klimat är det idag svårt att bli helt självförsörjande på egenproducerad el. Men med ett batteri som lagrar din överskottsel kan du ändå använda din lagrade el under många fler av dygnets timmar – när du annars hade behövt köpa el från en elleverantör.


Med hjälp av batterier som lagrar elöverskottet kan du använda din el under dygnets övriga timmar, och bli självförsörjande i många tillfällen.

 

Att lagra din solel för att använda vid ett senare tillfälle gör att du inte behöver sälja solelen vidare till ett lägre pris än vad den kostar att köpa tillbaka.

Om du lagrar elen som producerats av solcellerna för att använda solelen under dyngets överiga timmar, så behöver du inte köpa elen till ett dyrare pris än vad du säljer den för.

Ditt behov av att köpa el från leverantör minskar eftersom du producerar och lagrar din elproduktion. Elpriserna påverkar inte dig eftersom du för det mesta producerar och lagrar egen el.

Ja. Solcellerna producerar likström som konverteras till växelström i samma tillfälle som den lagras i batteriet. Elen kan användas för bland annat ladda elbilen/elhybriden.

Ta reda på din förutsättningar för att installera batteri till dina solceller, kontakta oss eller boka gratis konsultation så hjälper vi dig.

 

Är du Intresserad av solceller och solcellsbatterier? Boka gratis konsultation där vi tillsammans utvärderar dina möjligheter för en lönsam och investering.

Senaste nyheterna

Läs våra blogginlägg och artiklar

Ökad bidrag under 2023!

Ökad skattereduktion för solceller och batterier. Nu får du 20% på dina solceller inkl. installationen och 50% i grönt avdrag för batterier. Dock är det begränsat till 50 000kr/fastighetsägare, är
Read More

Express leverans, få betalt inom 12 veckor!

SoleXpressen helhetslösningar vi har mannat upp installerar en solcellsanläggning inom 12 veckor. Börja få betalt redan efter 12 veckor genom att sälja elen till nätbolaget. Vi hjälper dig hela vägen.
Read More