Varför solceller?

En investering i solceller sänker elkostnaderna från dag ett, höjer fastighetens värde och genererar inkomster via försäljning av överskottsel.

Spara pengar med solceller.

 Solcellsanläggningar är en trygg och säker investering. Utöver din investering i solceller återbetalar solcellsanläggningen sig själv och genererar en avkastning.  Utöver detta ökar även fastighetens värde.

Egen producerad el som förbrukas i daglig användning i era villor, lagerlokaler, industrilokaler, flerbostadshus m.m. Detta innebär en stor ekonomisk besparing för dig som privat person och som företagare. Elförbrukningen är som högst under dagtid och just då gynnar det som mest då solceller producerar el under dagtid.
Du som privatperson och företagare påverkas mindre ekonomiskt av höjda elpriser med en solcellsanläggning.

Elöverskottet kan säljas vidare till elleverantör och gynnar dig och företagare ännu mer eftersom ni även tjänar pengar på överskottet som produceras. Därav återbetalar sig solcellerna sig själv, genom att dels sälja elöverskottet och producera egen el.

Frågor inför investering i solceller

Frågorna är många inför en stor investering i en solcellsanläggning, Hur fungerar solcellsanläggningar på vintern i Sverige? Återbetalar sig investeringarna? Är det lönsammare att vänta i och med att solcellsmarknaden utvecklas? 

 Produktionen är som högst under sommarhalvåret och under halvåret produceras överskottsel. Under vintertid producerar solceller en mängd el trotts att det är vinter så skiner solen då och då, och med hjälp av solstrålarna producerar solcellerna el. Man kan säga att på årsbasis skiner solen så pass mycket att en investering i solceller återbetalar sig oftast mellan 5-10 år, solcellsanläggningen fortsätter att ge avkastning i totalt 30-40år.

Priserna på solceller har sjunkit drastiskt eftersom solceller i dagsläget produceras i större skala. Därav är investeringen i solceller väldigt bra. Just nu är det rimligast att investera i solceller då man massproducerar solceller och har även fått en ökad bidrag från staten, det är därför inte rimligt att avvakta med sin investering i solceller. Investera i solceller idag, det finns inga skäl att vänta med att installera en solcellsanläggning och börja producera sin egen el. Ju tidigare du börjar, desto större blir avkastningen på din investering.

Frågor & svar gällande solceller

Solcellsanläggningar installeras i byggnader som redan är anslutna till elnätet. Solcellerna ansluts till nuvarande system och genererar el till fastigheten eller säljer överskottet till elnätet.

Under sommaren producerar solcellerna mycket el och på sommaren sparar ni pengar och försäljningen av elen ökar. Sparpengarna använder ni sedan under vintern då elproduktionen inte är lika hög. Solelen blir mer lönsam  jämfört med elen man köper, detta pga större avgifter, investeringar i elnätet,mer elhandel med andra länder och inflation.

 

Solcellsmoduler upptar en yta på ca 1,65- 2 m².

För optimal prestanda sett över ett år bör man vara riktad mot söder och ha en lutning mellan 10° och 50° mot horisontalplanet. System som riktar sig östligt och rakt västligt fungerar också, även om effekten kommer att bli mindre. Installation rekommenderas inte på ta vända mot norr. Mängden el som genereras av ett solcellssystem varierar också beroende på var i Sverige installationen görs.

Först bokar vi en gratis konsultation där vi går igenom era behov och gör en förstudie, därefter dimensionerar vi ett paket för er fastighet och skickar ut en offert till er. När ni accepterar offerten så bestämmer vi tid för montering tillsammans med er. Våra installatörer monterar panelerna under några dagar beroende på projekt. Våra elektriker kopplar därefter in anläggningen till fastighetens elcentral och startar anläggningen. Därefter monterar ert nätföretag en ny elmätare  och registrerar elen som ni ska ha betalt för.

 

Vi erbjuder marknadens mest konkurrenskraftiga priser och garantier för er trygghet:

• 5 års installationsgaranti
• Optimerare 25 år
• Solpaneler produktgaranti upp till 25 år
• Växelriktare upp till 20 år
• Effektgaranti 25 år
• Montagesystem upp till 30 år

Det finns olika regler gällande bygglov för solcellsanläggningar. Om solpanelerna följer takets lutning krävs det inget bygglov. Dock gäller särskilda regler för K- eller Q märkta byggnader enligt detaljplaner, världskulturarv, naturvårdsområden eller andra specialområden enligt detaljplan. Bra om ni kollar upp detta med kommunen, kan ni inte så löser vi detta åt er, om det skulle krävas bygglov har vi våra egna projektörer som ritar och kan lösa detta.

Allt utförande som ingår i en solcellsanläggning är enligt elsäkerhetsverket behörighetskrävande med undantag för montage av enskild panel och sammankoppling av paneler,  förutsatt att anslutningarna är utförda som snabbkopplingsdon. Vid allt montage och ihopkopplingar är det viktigt att leverantörens anvisningar följs till punkt och prickar.

Hur går det till?

Konsultation & offert

Sesols solcellskonsulter hjälper er att hitta rätt lösning för just ert behov - därefter får ni en offert.

Montage & installation

Sesols installatörer monterar panelerna. Därefter kopplas anläggningen till fastighetens elcentral.

Utbildning

Ni får en genomgång av anläggningen och utbildas i hur allt fungerar så att ni känner er trygga i lösningen.

Få betalt!

Ert nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar överskottselen som ni ska ha betalt för.

Konsultation & offert

Sesols solcellskonsulter hjälper er att hitta rätt lösning för just ert behov - därefter får ni en offert.

Montage & installation

Sesols installatörer monterar panelerna. Därefter kopplas anläggningen till fastighetens elcentral.

Utbildning

Ni får en genomgång av anläggningen och utbildas i hur allt fungerar så att ni känner er trygga i lösningen.

Få betalt!

Ert nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar överskottselen som ni ska ha betalt för.

Din komplett solcellsföretag

Din helhetsleverantör för solceller, vi erbjuder totalentreprenad. Vi har egna projektörer (ingenjörer), tekniker (elektriker), snickare och montörer. Vi har all personal inom bolaget och vi besitter os av kompetent personal. 

Vi garanterar trygghet genom hela processen från förstudie till aktiv/installerad solcellsanläggning. Vårt fokus är kunder eftersom vi har konkurrenskraftiga garantier och priser. Vi har erfarenheter av olika typer av projekt med olika storlekar.

Ljus framtid

SoleXpressen tror på att nyckeln till framgång är innovation och att vara transparent mot kunder. Vi värdesätter kundnöjdheten mest och lyssnar alltid på våra kunder. Vi värdesätter relationer med kunder mest och kan på detta sättet tillsammans skapa en hållbarvärld.

 Solexpressen tillsammans med våra kunder har vi genom året bidragit till en ljusare framtid ur ett hållbarhetsperspektiv. Detta har vi gjort med hjälp av ett starkt kvalitetsfokus och nöjda kunder. 

Helhetsleverantör för solcellsanläggning

Läs mer om fördelarna för respektive anläggning

Lantbruk

Producera el till er dagliga verksamhet med solceller och utnyttja era ytor maximalt

Företag

Öka lönsamheten på ditt företag genom att producera el när det behövs som mest

Bostadsrättsförening

Förbättra föreningens ekonomiska långsiktiga genom att investera i solceller, positivt inverkan i varje hushåll.

Villa

Gör stora besparingar på elkostnaderna och öka husets värde genom att installera solceller.

Senaste nyheterna

Läs våra blogginlägg och artiklar

Ökad bidrag under 2023!

Ökad skattereduktion för solceller och batterier. Nu får du 20% på dina solceller inkl. installationen och 50% i grönt avdrag för batterier. Dock är det begränsat till 50 000kr/fastighetsägare, är
Read More

Express leverans, få betalt inom 12 veckor!

SoleXpressen helhetslösningar vi har mannat upp installerar en solcellsanläggning inom 12 veckor. Börja få betalt redan efter 12 veckor genom att sälja elen till nätbolaget. Vi hjälper dig hela vägen.
Read More